SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GK Trollbäcken

Gymnastikskola och Basgrupper

Gymnastikskola
I Gymnastikskolan erbjuder vi gymnastik för barn mellan 4-5 år. Inga förkunskaper krävs.

Med lek och redskapsbanor tränar vi på gymnastikens tolv grundformer genom att: krypa, gå, klättra, rulla, balansera, hoppa, springa, stödja, kasta, fånga, åla och hänga. Vi tränar också på övningar som kullerbyttor, hjulningar, handstående och att hoppa trampett.

Syftet är att ge barnen en allsidig träning och att stärka och utveckla deras motorik, koordination och självförtroende samtidigt som vi har kul!

Blockansvarig: Anki H


  • Gymnastikskola 1 (GS 1)
Barnen som tränar i GS 1 är 4-5 år.


Träningstid: 1 träning/vecka
Huvudtränare: Mikaela R
 

----------------------------------------------------------------------------------------

 

Basgrupper

Basgrupperna är för nybörjare på basnivå. På träningen får man lära sig alla grunderna och vad gymnastik handlar om, för att sedan efter några terminer byta till en trupp när gymnasten och tränarna känner att gymnasten är redo.

 

Blockansvarig: Anki H


  • Basgrupp 1

I gruppen tränar flickor från 12 år och uppåt. På matta/tumbling övar de på handstående, hjulningar, handvolt, rondat, flickis och på trampett övar de på ljushopp, volt i olika positioner och överslag på bord. De övar även friståendesvårigheter och kör styrka.

Gruppen tävlar på våra egna föreningstävlingar.

 

Träningstid: 2 träningar/vecka

Huvudtränare: Anki H


  • Basgrupp 2
I gruppen tränar flickor i åldrarna 9 - 11 år. På matta övar de på kullerbyttor, handstående, handvolt, hjulningar, rondat, förövningar till flickis och på trampett övar de på ljushopp, volt och överslag till rygg. På plint övar de på ljushopp och kullerbytta. De tränar även på fristående och friståendesvårigheter och kör styrka.

Gruppen tävlar på våra egna föreningstävlingar.

Träningstid: 2 träningar/vecka
Huvudtränare: Ija E
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Sociala medier
Samarbetspartners
Sponsorer