SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GK Trollbäcken

Trygg idrott hos oss på GKT

Trygg idrott 

För oss i GK Trollbäcken är det viktigt att erbjuda alla våra medlemmar en trygg idrottsmiljö. En trygg och säker idrott är en idrott fri från mobbing, trakasserier, hot, våld och övergrepp. Alla individer är välkomna och har rätt att känna sig delaktiga. Alla individer ska få möjligheten att delta och utvecklas efter sina egna förutsättningar. 


Vi på GKT arbetar utifrån denna bild genom att implementera de fyra grundpelarna för en tryggidrottsmiljö. De fyra grundpelarna är:

 

  • Glädje och gemenskap 
  • Demokrati och delaktighet
  • Allas rätt att vara med 
  • Rent spel

 

Vi vill att alla våra medlemmar ska höra av sig till oss om det är något som inte känns okej. Här finns kontaktuppgifter till såväl kansli & styrelse. 

 

Till våra fantastiska gymnaster:

Vi vet att det kan vara svårt att säga till om något känns jobbigt. Kom ihåg att vi alltid finns med dig och du har rätt till att känna dig trygg och uppskattad. Om det händer något som är jobbigt, prata gärna med en ledare, en förälder eller en kompis. Kom ihåg att du som gymnast bidrar till den glädje och gemenskap som vi eftersträvar i vår förening. Tack för att du bidrar!

 

Till våra fantastiska föräldrar och vuxna:

Ni är våra förebilder. Tack för att ni ställer upp och skjutsar, hämtar, peppar och hjälper till. Tack för att ni är förebilder och uppvisar beteenden som stämmer väl överens med trygg idrotts grundpelare såsom gemenskap och delaktighet. Tack för att ni följer vår medlemspolicy som du hittar här. 

 

Till våra fantastiska ledare: 

Tack för att ni möjliggör ett trygg gymnastik och idrott hos oss i GKT. Vi är väldigt tacksamma att du som ledare ser till att du kontinuerligt lämnar in aktuella registerutdrag, följer vår ledarpolicy och avtal som vi har med dig. Tack för att ni finns där och ser alla våra gymnaster och medlemmar. 

 

 

Vill du läsa mer om Idrottsrörelsens värdegrund?

Riksidrottsförbundet - trygg idrott 

Riksidrottsförbundet - skapa trygga idrottsmiljöer 

Riksidrottsförbundets visselblåsartjänst
RFs visselblåsartjänst är en viktig funktion som ger alla möjligheten att berätta om man anser att de sker några avvikelser från idrottens värdegrund. Tjänsten är en viktig funktion i vårt idrottssamhälle för att minimera risker och upprätthålla de förtroende som den svenska idrottsrörelsen har. 

Tjänsten tar emot meddelanden som både kan vara öppna eller anonyma. Man kan kontakta tjänsten  via telefon eller genom ett formulär som finns på Riksidrottsförbundets hemsida. 

Här kan du läsa mer om visselblåsartjänsten. 
 
Sociala medier
Samarbetspartners
Sponsorer